Wat zit er in de Stop-Itch! Box en waarom? Deel 1!

1. Het boekje “Voer voor carnivoren” van Dierenarts Tannetje Koning

Strikt genomen klopt de titel van het boekje niet – voor mij dan toch – aangezien honden geen strikte carnivoren zijn maar omnivoren, katten daarentegen wel. Daarnaast is het ook geen wetenschappelijke uiteenzetting van wat carnivoren nodig hebben – ok. Wat doet het dan wel? Het legt op een heel verstaanbare manier uit waarom veel dierenartsen brokken beter vinden dan vers voer, waarom er vaak betere oplossingen zijn dan korrels voor het voeren van hond en kat en hoe je gemakkelijk zelf een menu voor je viervoeter kan samenstellen. Mijn bedoeling met het toevoegen van dit boekje aan de Stop-Itch! Box is vooral om meer bewustzijn te brengen rond goede voeding. Want… met goede voeding staat of valt de gezondheid van uw huisdier!

Correcte voeding is de basis voor een goede gezondheid – en dat geldt voor elk levend wezen inclusief u als eigenaar. Voeding is namelijk de brandstof die het lichaam aanstuurt. Als je een dieselauto vol gooit met benzine valt de motor toch ook stil? Het is net zo met het lichaam, alleen zit het dierlijk lichaam (het onze meegerekend) zo ingenieus in elkaar dat het niet meteen stil valt maar wel zijn uiterste best doet om toch te blijven doorgaan. Zo zit een lichaam nu éénmaal in elkaar. Maar met de verkeerde brandstof in zijn tank begint het na enige tijd wel wat tegen te sputteren.  Soms zo veel tijd later dat de problemen niet meteen meer gelinkt worden aan de verkeerde brandstof.  En toch…

Voeding die niet is afgesteld op wat het lichaam nodig heeft, zal al in het darmstelsel een verkeerd signaal opwekken.  Het lichaam herkent het namelijk als “vreemd” met een ganse reeks aan kettingreacties van de immuniteit tot gevolg. Is dit slechts éénmalig dan is dat geen probleem, daar kan dat ingenieuze lichaam wel mee om. Maar is dat elke morgen en elke avond opnieuw, dag na dag, jaar in, jaar uit,… dan loopt het op een gegeven moment toch al eens mis. Dag na dag wordt de immuniteit dus op een verkeerd spoor gezet en wat is het probleem nu weer bij een hond met atopische jeuk? Juist ja, de immuniteit die niet doet wat het moet.

Voeding-darmen-immuniteit-huidproblemen, vaak één pot nat dus.

Start nu met anders voeren en je dier zal je dankbaar zijn.

Een reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.