Wat zit er in de Stop-Itch! Box en waarom? Deel 4!

Deel 4. Wolfbessensap

Ningxia Red is een mengsel van wolfsbessensap (ook Gojibessensap genoemd) met sap en extract van pruimen, appelbessen, kersen, bosbessen en granaatappels waaraan de essentiële oliën Citroen, Sinaasappel, Yuzu en Mandarijn zijn toegevoegd voor een betere opname van de vitaminen en mineralen zoals calcium, betacaroteen, vitamine B en C. Gojibessen zijn rijk aan voedingsstoffen en proteïnes waardoor ze zeer geschikt zijn als onderdeel van een gezond dieet, ter ontgiftiging en ter ondersteuning van het immuunsysteem. En is dat laatste nu niet wat we graag willen bij allergische honden?

Wolfsbessen hebben daarnaast nog tal van andere voordelen. Vooreerst zijn ze heel rijk aan anti-oxidanten waardoor dit sap een hoge ORAC waarde heeft. ORAC staat voor Oxygen Radical Absorbance Capacity, oftewel het gehalte aan antioxidanten dat een stof bevat. ORAC is dus een methode om de ‘antioxidant-waarde’ van voedingsmiddelen vast te stellen en daarmee het vermogen om vrije radicalen uit te schakelen. Vrije radicalen zijn atomen met een vrij electron in hun buitenste schil. Dat zorgt ervoor dat vrije radicalen de neiging hebben om zich te binden aan andere atomen zoals die in lichaamsweefsels aanwezig zijn. Deze verbindingen leiden er echter toe dat weefsels sneller beschadigd geraken waardoor organen sneller aftakelen met als gevolg dat het verouderingsproces sneller gaat (sneller grijze haren krijgen, veel haar verliezen, voorkomen van meer ziektes, sneller vetbollen krijgen, sneller staar, cataract en arthrose ontwikkelen, …) Uiteraard heeft de natuur hier een tegenantwoord op onder de vorm van het zelf aanmaken van vitamine C en glutathion of het opnemen van vitamine E en selenium uit de voeding, allemaal zaken die er toe bijdragen dat vrije radicalen uitgeschakeld worden. Toch zijn onze huidige levensomstandigheden en die van onze dieren dusdanig afwijkend dat deze mechanismen onvoldoende zijn om alle aanwezige vrije radicalen te capteren met alle gevolgen van dien. Deze anti-oxidanten zijn onder andere vitamine E, betacaroteen en zeaxanthine. Gojibessen ondersteunen bovendien de functie van de lever, één van de meest vitale organen die het dierlijk lichaam gaat reinigen. Een gezonde lever is cruciaal voor een gezond lichaam en een goed werkende immuniteit. Verder hept het hoofdbestanddeel van de wolfsbes, het Lycium Barbarum Polysaccharide of LBP voor de heropbouw van witte bloedcellen. Deze zijn ontontbeerlijk in het goed functioneren van de weerstand . Er zijn zelfs studies voor handen waarin aangetoond wordt dat LBP kan helpen in de regressive van bepaalde soorten kanker. Het biedt daarenboven een bescherming tegen schimmels en bacteriën door de aanwezigheid van solvetivone, het helpt bij het verminderen van pijn veroorzaakt door ontsteking doordat de bes beta-sitosterol bevat, wat een anti-inflammatoire werking heeft.

Kortom, de gezondheidsvoordelen zijn eigenlijk te veel om op te noemen en een krachtigere ondersteunging van de imuniteit zal je niet vinden. En onthoud: niet enkel uw huisdier heeft er baat bij, ook u als eigenaar kan van de talrijke positieve eigenschappen profiteren!

In deel 1 en 2 van de Stop-Itch! Box kon je al lezen dat voeding-darmen-huid heel erg nauw samenhangen en in deel 3 werd het belang van een schone lei benadrukt. Lees de vorige posts om helemaal mee te zijn in het verhaal! J

Volg me nu ook op Instagram https://www.instagram.com/dierenartslieselot/


Voor meer info over de Stop-Itch! Box of om je aan te melden (beperkte voorraad!) stuur een mailtje naar info@dierenartslieselot.be met als onderwerp “Stop-Itch! Box”.

Een reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.