Wat zit er in de Stop-Itch! Box en waarom? Deel 3!

Deel 3. Detox kuur

In deel 1 en 2 van de Stop-Itch! Box kon je al lezen dat voeding-darmen-huid heel erg nauw samenhangen. Als er een verstoring is in één van deze schakels dan functioneert het lichaam niet zoals het moet en stapelen afvalstoffen zich op. 
Om met “ een schone lei” te kunnen beginnen of verder te gaan is het daarom goed om voor en na de meest typische periodes voor allergie-opstoten een reinigingskuur te doen. Een grote schoonmaak in het lichaam in het voorjaar en het najaar zorgt er voor dat het lichaam weer opgekuist is en beter eventuele uitdagingen aankan. 
De reinigingskuur die inbegrepen is, is een mengsel van een aantal kruiden. De werking ervan varieert van verbetering van lever- en galwerking, over versterkend voor de nieren, over weerstandsverhogend, over bloedzuiverend tot immuniteitversterkend.
Als de detoxkuur enkel en alleen als ondersteuning wordt ingezet, is het aangewezen dit niet langer dan vier weken te geven, twee keer per jaar. Sommige honden hebben echter baat bij een eerder therapeutisch gebruik waarbij het product continu wordt doorgegeven maar dan is het noodzakelijk dat er na 6 à 8 weken een stopweek wordt ingelast. 

Lees ook de vorige twee posts om helemaal mee te zijn in het verhaal!

Volg me nu ook op Instagram https://www.instagram.com/dierenartslieselot/
Voor meer info over de Stop-Itch! Box of om je aan te melden (beperkte voorraad!) stuur een mailtje naar info@dierenartslieselot.be met als onderwerp “Stop-Itch! Box”.

Een reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.