Wat zit er in de Stop-Itch! Box en waarom? Deel 2!

Deel 2. Probiotica

Zoals je kon lezen in deel 1 van de Stop-Itch! Box is de juiste voeding erg belangrijk en hangen voeding-darmen-huid heel erg nauw samen. Honden die bijgevolg niet op correcte voeding staan of daar lang niet op gestaan hebben, hebben enorm veel baat bij het herstellen van hun darmflora door probiotica bij te geven. 

Niet-aangepaste voeding geeft namelijk een verschuiving in de bacteriĆ«n die in de darmen huizen wat op zijn beurt de vertering van voedsel en de opname van goede nutriĆ«nten in het gedrang brengt. Deze verschuiving kan teniet gedaan worden door  uw viervoeter probiotica te geven. Toch halen ook honden die wel op aangepaste voeding  staan hun voordeel uit een regelmatige kuur met probiotica. De verklaring daarvoor is dat allergische honden zoals eerder gezegd een immuunstelsel hebben dat niet precies doet wat het moet doen. En waar ligt 70% van de immuniteit van het dierlijk lichaam? Juist ja, in de darmen! Logisch dus dat probiotica niet alleen hun nut hebben bij spijsverteringsproblemen maar zeker en vast ook bij huidproblemen!

Foto van Dierbewust.nl
Foto van Dierbewust.nl

Je kan deze post ook lezen op mijn Facebookpagina “Dierenarts Lieselot” of op mijn Instagram account “dierenartslieselot”

Voor meer info over de Stop-Itch! Box of om je aan te melden (beperkte voorraad!) stuur dan een mailtje naar info@dierenartslieselot.be met als onderwerp “Stop-Itch! Box”.

Een reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.