Vaccicheck

Naamloos

 

Het is inmiddels goed onderbouwd met wetenschappelijk onderzoek dat er geen noodzaak meer is voor een jaarlijkse vaccinatie met een grote cocktail tegen ziektes als hondenziekte, kattenziekte en besmettelijke leverziekte.

Men stelt eveneens vast dat het gezegde “baat het niet dan schaadt het niet” niet opgaat voor vaccineren.

Er is steeds meer bekend over ‘vaccineren op maat’ met behulp van de VacciCheck. Dit betekent dat vòòr dat een dier gevaccineerd wordt, er aan de hand van een kleine hoeveelheid bloed bepaald kan worden of een dier nog voldoende antilichamen in het bloed heeft en dus wel of niet gevaccineerd moet worden. Onnodige vaccinatie wordt op deze manier voorkomen.

Voor zowel hondenziekte, kattenziekte en besmettelijke leverziekte bij de hond als voor kattenziekte en niesziekte bij de kat is er bewezen dat er een zeer sterke correlatie bestaat tussen de aanwezigheid van virus neutraliserende antilichamen in het serum en de bescherming tegen infectie en ziekte.

De bepaling van de hoeveelheid antilichamen is nu goed, effectief en betrouwbaar mogelijk in de praktijk met behulp van de VacciCheck testkit.

Voor de test kan serum, plasma en vol bloed gebruikt worden. De bloedafname kan tijdens een gewone consultatie gebeuren. De test zelf neemt echter 25minuten in beslag en moet nauwkeurig worden opgevolgd. Daarom wordt deze op een later tijdstip uitgevoerd. De uitslag hiervan wordt u telefonisch meegedeeld en afhankelijk daarvan kan dan beslist worden welke vaccins uw huisdier nodig heeft.

Zowel in de VS als in Engeland worden deze tests al op grote schaal gebruikt en ook in Nederland is de test aan een sterke opmars bezig. De betrouwbaarheid van de testen is zeer goed met als gevolg dat we meer en meer zullen evolueren naar een systeem van vaccineren op maat.

Voor meer info kan u deze link raadplegen: http://www.nmlhealth.com/c,,52,/VacciCheck-titerbepaling.aspx

 

2 gedachten over “Vaccicheck

    1. Lieselot Bericht auteur

      Dag Debby,
      Hoe minder we ze moeten vaccineren, hoe beter. Elk vaccin is toch een belasting voor het lichaam en het is meer en meer bewezen dat overvaccineren niet zo onschuldig is als eerst gedacht. Er bestaat een test, dus waarom niet kijken of hond/kat nog voldoende antistoffen heeft en pas vaccineren als ze niet meer voldoende beschermd zijn? Hebben ze onvoldoende antistoffen, dan moet er gevaccineerd worden. Maar vaak blijven de antistoffen langer aanwezig dan de drie jaar die nu op de bijsluiter van een vaccin vermeld staat! Mocht je nog vragen hebben, stuur gerust een mailtje of bel mij. Mvg, Lieselot

Een reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.