Info

In de praktijk kan u sinds april 2021 alleen voor alternatieve holistische therapieën terecht zoals acupunctuur, aromatherapie, homeopathie, fytotherapie, NES MiHealth therapie, Bach bloesems.

Aromatherapie omvat het werken met essentiële oliën. Deze natuurlijke producten hebben een zeer krachtige werking en brengen het lichaam terug in balans. Ze kunnen niet alleen bij honden en katten maar eigenlijk bij alle diersoorten ingezet worden. Ze hebben hun effect op het fysiek welzijn (spijsverteringsproblemen, allergieën, artrose,…) maar even goed op het emotioneel welzijn door hun directe werking op het limbisch systeem. Ga echter nooit zelf gaan experimenteren met oliën want dan zou je wel eens het tegenovergestelde effect kunnen bereiken.

Homeopathie is de geneeskunde waarbij het zelfherstellend vermogen van het dier geprikkeld en geactiveerd wordt. Dit kan bij dieren zeer goed ingezet werken als enkelvoudige therapie of als aanvulling op de klassieke diergeneeskunde. Homeopathische geneesmiddelen zijn mild, veilig en onschadelijk voor lever en nieren. Ze vormen geen belasting voor het milieu en worden niet op dieren getest. Daarmee is homeopathie een zeer duurzame en natuurlijke geneeswijze die goed is voor mens, dier en milieu.

Fytotherapie is een ondersteuningsmethode die klachten aanpakt door middel van het gebruik van kruiden. De kruidenleer is eveneens een natuurlijke geneeskunde waarmee het lichaam gezuiverd kan worden en het natuurlijk functioneren van organen gestimuleerd wordt, zonder invloed van chemische middelen.

Bach Bloesem Remedies zijn extracten van bloemen en bloesems van struiken en bomen die worden ingezet om bepaalde verstoorde emoties in balans te brengen. Elke remedie past bij een bepaalde emotie of bij een gemoedstoestand die gepaard gaat met een bepaald trillingsniveau waar ze op inwerken. Ze kunnen dan ook zonder problemen naast allopatische of homeopatische medicatie gegeven worden.

NES MiHealth therapie is een behandelingsmethode gebaseerd op het gebruik van het NES Mihealth toestel. Dit scant het lichaamsveld van hond, kat, paard, … om energieblokkades en de daarmee samenhangende klachten op te sporen en op te heffen. De NES miHealth helpt het lichaam te stimuleren door zich specifiek te richten op die lichaamsdelen die genezing nodig hebben. Dit gebeurt door ultrazachte signalen uit te zenden op frequenties die zijn afgestemd op specifieke delen van het lichaamsveld en door te meten hoe het lichaam hierop reageert. Het doel is de energie van het lichaam weer vlot te laten stromen. Het herstellen van de energiestroom zorgt ervoor dat er nieuwe en helende informatie kan ontvangen worden. Deze ondersteunen het lichaam bij het ontwikkelen en trainen van nieuwe patronen voor gezondheid en welzijn.

https://www.facebook.com/DierenartsLieselot/