Mijn beestenboel

Hayo, de beige poes, kwam in maart 2011 vanuit een kattenopvang in ons gezin terecht samen met zijn vriendin Prudence. Zij moest echter in juli van datzelfde jaar al ingeslapen worden wegens ziekte. Hayo was echter ontroostbaar en dus kwam Muchi, de rosse poes, een vondeling uit de praktijk, erbij om Hayo zijn verdriet te stillen. Zoals u kan zien op de foto, waren ze al goede maatjes vanaf de eerste avond. Sindsdien maken ze samen het huis onveilig!

Hayo en Muchi

Hayo, de beige poes, kwam in maart 2011 vanuit een kattenopvang in ons gezin terecht samen met zijn vriendin Prudence. Zij moest helaas in juli van datzelfde jaar al worden ingeslapen wegens ziekte. Hayo was ontroostbaar en dus kwam Muchi, het rosse vondelingkitten, er bij om Hayo zijn verdriet te stillen. Zoals u kan zien op de foto, waren ze al goede maatjes vanaf de eerste avond. Sindsdien maken ze samen het huis onveilig!

Louis

Na een inbeslagname bij een gescheiden koppel die dit dwergteckeltje hadden achtergelaten in hun huis, kwam lieve Louis in het asiel terecht. Hij werd hieruit door een gezin geadopteerd maar bleek niet de gepast hond te zijn voor hen en dus kwam lieve Louis na zes maanden opnieuw in het asiel terecht. Ik had mijn hart verloren al van bij zijn eerste verlegen aanblik dus mocht hij half februari 2012 met ons mee naar huis. Thuis bleek hij helemaal niet zo verlegen en al van de eerste dag voelde hij zich goed in zijn vel. Sindsdien leeft hij zich ten volle uit op de velden en paardenweides met enthousiast gesnuffel en een staartje dat niet stopt met kwispelen. It’s a match made in heaven!

           

Grace                               en                                   Stitch

Al van jongsaf aan heb ik een grote passie voor paarden. Ik had het geluk Grace samen met haar zoon Stitch te mogen verwelkomen in mei 2010. Daarmee werd een lang gekoesterde kinderdroom uiteindelijk werkelijkheid. Stitch werd jammer genoeg op de leeftijd van anderhalf jaar al gediagnosticeerd met het Wobblersyndroom, een aangeboren aandoening aan de halswervels met een slechte coördinatie tot gevolg. Om die reden werd mij verteld dat hij nooit zou mogen bereden worden en dat hij enkel een gelukkig leventje op de weide zou kunnen hebben. Gelukkig heb ik me verdiept in het rechtrichten en de Academische Rijkunst waardoor Stitch ter voorbereiding van het zadelmak maken al een goede basis en spierontwikkeling had gekregen. In de zomer van 2014 onderging hij de eerste stappen onder het zadel, met succes!  Aangezien ik eveneens al altijd een fascinatie heb gehad voor alles wat met paardenpsychologie te maken heeft, startte ik met Grace en Stitch het Parelli programma op. Dit is een trainingsmethode voor paarden die gebaseerd is op de manier waarmee zij onderling communiceren in hun natuurlijke omgeving. Vandaar dat men ook spreekt over “Natural Horsemanship”, anderen zien het als “paardenfluisteren”. Ondertussen heb ik met Grace het certificaat voor Level 2 gehaald, nog eentje te gaan! Als u er zelf graag meer wil over lezen, ga dan naar www.parellinaturalhorsetraining.com. Ik blijf echter niet stilzitten en ben gaandeweg gestart met de HITO, de Horsefulness Instucteurs en Trainers Opleiding. In juli 2015 slaagde ik met glans en ontving ik het certificaat van Horsefulness Instructeur niveau 1 waardoor ik mag les geven in het Vrije Werk, het Grondwerk, het verdergezet Grondwerk, Gymnastiserend Vrij Werk en Grondwerk. Mijn specialisatie is het oplossen van trailerlaadproblemen. Meer info vindt u op www.horsefulness.be of op deze website onder de rubriek “Re-paired” of op de Facebookpagina van Re-paired.